BIRCH Tvilum Rallyshow 2019

BIRCH  Tvilum  Rallyshow 2019

Fredag d. 09.08.2019 fra kl. 16:30 i Erhvervsparken, 8882 Fårvang

RESULTAT finale og generelt

Program:
Kl.: 14:00 Teknisk kontrol
Kl.: 16:30 Gennemkørsel/præsentation
Kl.: 16:45 1. heat
Kl.: 18:00 2. heat
Kl.: 18:45 Klassisk Show
Kl.: 19:40 3. heat
Kl.: 20:45 Finale heat
Kl.: 21:15 Præmieoverrækkelse

Ved spørgsmål kontakt info@rallyshow.dk eller tlf. 29 33 50 00

Se evt. mere på RALLYSHOW.DK

 

 

KOM – 70 år ung motorklub

D. 8. oktober 1946 blev Kjellerup og Omegns Motorklub (KOM) stiftet på Schous Hotel i Kjellerup. Efter Anden Verdenskrig var der et stort behov i alle aldersklasser for at komme ud og køre – samt ”lege” lidt – med enten motorcykel eller automobil.
– Formands-tjansen i KOM har altid været en spændende udfordring, konstaterer klubbens nuværende formand: Stig Kristensen. – Vi har gennem tiderne haft mange ildsjæle med brændstof i blodet, som har gjort en forskel i dansk motorsport. Vi sætter derfor en ære i klubsloganet: VI TØR HVOR ANDRE TØVER.
KOM etablerede en motorbane forholdsvis hurtigt efter sin ”fødsel”. Allerede d. 17. oktober 1947 bød motorklubben således velkommen til sit premiereløb på en mark nord for Hinge Sø. Arrangementerne var pænt velbesøgte med op til 5.000 tilskuere pr. løb.
I motorbanens tre første leveår toldede Staten/kommunen 60 pct. af entre-indtægten. KOM fik derfor svært ved at opbygge kapital til kommende nyinvesteringer. Hinge Banen overvandt derfor ikke sin første store udfordring, hvor en alvorlig kører-ulykke rejste krav om flere forbedringer på motorbanen, som blev derfor nedlagt i 1952.
– Sideløbende med motorløbene i Hinge blev der arrangeret mange orienteringsløb, fortsætter Stig Kristensen. – Dette foregik også på motorcykler, men sidst i halvtredserne vippede dette over til bilerne, bl.a. fordi kørerne blev fri for rusk, regn og mudder i ansigtet og på tøjet.
– Specielt rally (i langsommere og hurtige afskygninger) har altid været en stor del af de sportslige aktiviteter i KOM”, konstaterer Stig Kristensen. – I 1979 blev det første Fåremarkedsrally kørt, og midt firserne flyttede KOM til rundbanen ved Tvilum i Fårvang. I over 30 år har Fåremarked Rally Show’et hvert år trukket tusindvis af tilskuere.
KOM’s rallysektion er i fuld gang med sit sportslige storpift til jubilæumsåret. Int. Danboring Rally Denmark i løbsweekenden: 21.-22. oktober bliver det højestrangerende rallyløb, som er blevet kørt på danske rallyveje gennem mange år. Ud over DM-finale 2016 er arrangementet tællende til FIA European Rally Trophy.
KOM har altid haft stor succes på bilorienterings-fronten, og fra 1956 (45) voksede medlemstallet til 215 i 1973.
Midtjyderne var også med i førerfeltet, hvad angik de såkaldte Nisseløb, hvor familien fik en sjov juletur på de midtjyske veje med praktiske opgaver og udfordrende spørgsmål.
”Nisseløbet voksede og voksede gennem årene,” konstaterer Anders Fisker fra KOM. ”Højdepunktet var 523 hold og 151 på gåtur i 1975. Vi havde fundet et godt koncept med afslutning og juleudstilling i Kjellerup Hallen. Desværre blev Nisseløbet senere ødelagt meget af, at folk kunne rådføre sig med familie og venner pr. mobiltelefon.”
Inden for bilorientering bliver de 70 år fejret med ARENA MIDT-jubilæumsløbet, hvor Anders Fisker er ansvarlig for rutelægningen. Dette foregår på selve jubilæumsdagen (lørdga d. 8. oktober), hvor KOM også er værter for en reception på ARENA MIDT.
– Iderigdommen har været højt i KOM gennem årene, afslutter Anders Fisker. – Således arrangerede vi gennem flere år en julefodbold-turnering for motorklubber!

Gennem 6 år arrangerede KOM motorløb på Hinge Banen

Gennem 6 år arrangerede KOM motorløb på Hinge Banen

 KOM’s mangeårige ”indpisker” Henning Bjørn Jensen (t.v.) kørte bilorientering sammen med Henning Ballisager

KOM’s mangeårige ”indpisker” Henning Bjørn Jensen (t.v.) kørte bilorientering sammen med Henning Ballisager

En af de mere finurlige opgaver i Nisseløbet var måling af vandtemperaturen i badekarret.

En af de mere finurlige opgaver i Nisseløbet var måling af vandtemperaturen i badekarret.

 Ved lave vintertemperaturer arrangerede KOM isbaneløb i Stenholt

Ved lave vintertemperaturer arrangerede KOM isbaneløb i Stenholt

for
KJELLERUP OG OMEGNS MOTORKLUB
Åge Keseler Kirketerp,
Østergade 27, Troldhede,
6920   Videbæk.
Tlf.: 53 38 68 32.

Midtjyder i DM-finale på hjemmebane

Kjellerup og Omegns Motorklub (KOM) kan i 2016 fejre sit 70 års klubjubilæum, og dette sker med fuld damp på de sportslige arrangør-kedler. På selve stiftelsesdatoen blænder KOM op for DM-finalen 2016 i bilorientering med ARENA MIDT-løbet.
– Sammen med min søn Michael har vi lige været en tur i Finland for at ”smugtræne” til arrangementet, oplyser Jens Døssing fra KOM med et lille glimt i øjet. – Vi er godt på vej til at lære konkurrence-fiduserne i det nordeuropæiske mesterskab (NEZ), og vandt i al beskedenhed den såkaldte JUNIOR CUP.

Michael H. og Jens Døssing er nykårede nordeuropæiske junior-mestre i bilorientering

Michael H. og Jens Døssing er nykårede nordeuropæiske junior-mestre i bilorientering

– Bilorientering er en sportsgren uden aldersgrænser, supplerer Michael H. Døssing. – NEZ-mesterskabet blev kørt for første gang i 1978, hvorfor flere af konkurrenterne har dystet i Danmark, Norge, Sverige og Finland allerede inden jeg blev født!
Løbsleder for ARENA MIDT-løbet er rutinerede Anders Fisker, som har komponeret utallige ruter i både små og store bilorienteringsløb: – Ruterne kan sammensættes på utallige måder, alt efter årstiden og vejrbetingelserne. Man bliver derfor altid motiveret til at strikke et nyt arrangement sammen. Vi plejer at sammenligne os lidt med rebus-konstruktører.

Anders Fisker har modtaget flere ærespokaler for sit flittige virke som rutelægger udi bilorientering

Anders Fisker har modtaget flere ærespokaler for sit flittige virke som rutelægger udi bilorientering

I DM-slutspurten er mestrene i M- og A-klassen kåret, men ellers er øvrige medaljeplaceringer ikke afgjort endnu.
– Vi har en fornuftig chance for at score DM-bronze i den næstskrappeste klasse (A), fortsætter Jens Døssing. – Vi har selvfølgelig en lille fordel i vores lokalkendskab, men vi er utallige gange blevet ledt på vildspor af Anders Fisker. Vi kender således også først løbsområdet, når vi får udleveret rutebogen på startstregen.

Anders Fisker er selv kortlæser, og kører sammen med klubkammeraten Harry Hansen

I A-klassen starter desuden Lars og Asger Jespersen fra KOM, som foreløbig ligger på en 13. plads sammenlagt.
– Vi er lige rykket op i A-klassen, forklarer Lars Jespersen. – Vi er kommet i konkurrence med nogle skrappe mandskaber. Typisk går der 5 år, før man kan være med helt fremme om topplaceringerne.

KOM’erne: Lars og Asger Jespersen kører stabilt i A-klassen

ARENA MIDT-løbet bliver opstartet ekstra festligt, idet DM-startfeltet er inviteret med til KOM’s 70 års jubilæum-reception, som afvikles på ARENA MIDT midt på lørdagen.
I B-klassen ligger KOM’erne: Edith Kristensen og Kim S. Jensen på en foreløbig 8. plads i DM-stillingen: – Vi er sprunget over 2 DM-afdelinger på Sjælland, hvorfor vi har fået et selvskabt handicap.

Edith Kristensen og Kim S. Jensen er placeret midt i DM-feltet for B-klassen.

– DM-startfeltet skal nok gardere sig lidt med projektører, afslutter Anders Fisker. – Det bliver nok buldermørkt, inden de sidste deltagere når i mål på ARENA MIDT.

Michael og Jens Døssing

for
KJELLERUP OG OMEGNS MOTORKLUB
Åge Keseler Kirketerp,
Østergade 27, Troldhede,
6920   Videbæk.
Tlf.: 53 38 68 32.

Planlægningen af historisk rally i Silkeborg i fuld gang

Presseinformation om BirchGM Rally Silkeborg – 3. juni 2016

Planlægningen af historisk rally i Silkeborg i fuld gang

Selv om der i de seneste måneder har været forholdsvis stille omkring BirchGM Rally Silkeborg, der skal finde sted den 27. august som en del af Automania-arrangementet midt i Silkeborg, så har folkene omkring arrangementet ikke ligget på den lade side.

”Der har været arbejdet på højtryk med at få alle beboertilladelser på plads. Og det er vi nået i mål med. Og der har været rigtig stor interesse for arrangementet, hvor mange af de lokale beboere langs hastighedsprøverne allerede er i gang med at planlægge grillparty m.v. i forbindelse med rallyet,” fortæller løbskoordinator, Hans-Jørn Søgaard Andersen.

Der er lagt op til, at BirchGM Rally Silkeborg kommer til at bestå af ca. 50 km rigtigt spændende prøvekilometer, fordelt på fem prøver, hvoraf den ene er den kringlede og teknisk svære prøve på Søvej i Silkeborg.

”En af de mest garvede inden for dansk rally, Freddy Pedersen, var forleden ude og køre rallyprøverne igennem, og han udtrykker stor begejstring for prøverne, der både er krævende og varierende,” siger Hans-Jørn Søgaard Andersen.

Da løbet er tællende til DM for historiske biler, samt DM i minirally, forventer arrangørerne omkring 60 deltagere. Og netop det store deltagerantal gør, at pladsen på Søvej og de skønne omgivelser ved Rådhuset i Silkeborg simpelthen er for små. Rallycentrum for rallykørerne er derfor i år lagt til Grauballe Forum lige øst for Silkeborg, hvor den lokale idrætsforening, samt bestyrelsen i Grauballe Forum, bakker op omkring arrangementet.

”Nogle af bestyrelsesmedlemmerne har givet udtryk for, at det er en kæmpeopgave, men samtidig også en stor chance for at få sat Grauballe på det ’danske’ verdenskort med sådan et arrangement. Også Silkeborg Kommune har været rigtig positiv indstillet overfor arrangørerne fra Kjellerup og Omegns Motorklub,” siger Hans-Jørn Søgaard Andersen, der også har mærket stor lokal opbakning på andre områder. ”Bygge- og investeringsselskabet BirchGM er hovedsponsor og gør det sammen med en række lokale sponsorer muligt at afvikle rallyet på et rigtig godt og solidt grundlag.”

Nu forestår opgaven med at få søgt de nødvendige tilladelser hos politi og kommunale myndigheder, så det hele er klar til den 27. august.

BirchGM_02Det er bilerne fra 70erne og 80erne, man vil kunne opleve ved BirchGM Rally Silkeborg, eksempelvis en Opel Ascona som denne kørt af Hans Erik Madsen/Erik Bo Hansen.

 

 

 

BirchGM_01BirchGM Rally Silkeborg tæller til DM i rally for de historiske biler – en titel, som Flemming Hansen/Palle Gustafsen tidligere har vundet i deres Ford Escort.

 

 

 

Fakta

BirchGM Rally Silkeborg er et rally for historiske rallybiler, som afvikles den 27. august. Løbet får base i Grauballe nord for Silkeborg, og alle hastighedsprøver vil blive afviklet i områderne omkring den midtjyske by. Løbet tæller til DM i historisk rally og DM i minirally.

 

www.rallysilkeborg.dk

Løbskoordinator Hans-Jørn Søgaard Andersen

Telefon 20 21 99 96

info@seagaard.com

Udsendt for

Rally Silkeborg
Kjellerup og Omegns Motorklub
www.rallysilkeborg.dk

af

Alstrup PR & Marketing
Fortunavej 20, Paderup
8960 Randers SØ
Tlf.: 20 20 74 22

Andespil

Kom og vind ænder og pakker i andespil og amerikansk lotteri, når KOM afholder årets andespil torsdag d. 3. december 2015 fra kl. 19:30 i klublokalet Slussi 1, Levering, 8620 Kjellerup.