Juelsminde-delen i Rally Jylland tager form

Pressemeddelelse om Rally Jylland • Foto af Jokum Tord Larsen.

Årets fjerde afdeling af Dansk Super Rally – Rally Jylland – er ved at tage form. Løbet finder sted 11.-12. august, hvor førstedagen foregår i området mellem Silkeborg og Viborg, mens andendagen er henlagt til Juelsminde-halvøen. Siden nytår har mange frivillige været i action i de to områder, og flere og flere detaljer omkring løbet er ved at falde på plads.

Grundstammen i andendagen er sidste års succesfulde Juelsminde Sprint, der i år bliver udvidet med to traditionelle hastighedsprøver på Juelsminde-halvøen.

”Vi har været i gang med at indsamle underskrifter fra de lodsejere og naboer, som vil blive berørt,” siger Ib Kragh.

”Den ene af de to hastighedsprøver udenfor Juelsminde bliver en rundbane, som får en samlet længde på 26 km. Her skal vi have godkendelse fra i alt 110 lodsejere. Vi mangler endnu en håndfuld – folk har typisk ikke været hjemme, når vi har været forbi – men alle de andre beboere langs hastighedsprøven har sagt ja. Vi er også ved at være i hus med tilladelserne til den fem km lange gennemgående hastighedsprøve, vi planlægger at køre.”

Som nævnt bliver grundstammen i andendagen det sprint, der blev kørt sidst år i Juelsmindes gader. Her er der også god beboeropbakning, og der kommer til at blive en god afslutning på Rally Jylland.

”I rallyweekenden bliver der afholdt koncert på den grønne trekant ved Ejnar Schous Allé. Der arbejdes også med planer om at arrangere koncert i den første weekend af august,” siger Ib Kragh.