Klubrally

Vi skal alle starte et sted, og hvis det er rallysporten, så starter det med klubrally!

En fantastisk og simpel grunddisciplin i rally, hvor du finder et faktisk sammenhold. Her er der plads til seriøs motorsport og sjov. Lige sagen for dig med benzin i blodet, der vil afprøve dine evner som racerkører.

Klubrally er noget af det billigst motorsport du kan udøve. Perfekt sted at starte, hvis du lige har fået kørekort som 18-årig.

Det bliver nemlig ikke billigere, når du i klubrally kan du stille op i din egen gadebil; det eneste sikkerhedsudstyr, der kræves, er en forbindingskasse, advarselstrekant, nødhammer og CE-godkendte styrthjelme til dig og din co-driver. Alt det og meget mere finder du i DASU Klubrally reglementet.

Hvordan køres klubrally

Klubrally afvikles som regel på afspærrede fabriksarealer, hvor kegler, der ikke skader bilen hvis du oversatser, markerer en prøve, der skal gennemkøres på kortest mulig tid.

Din kammerat og codriver ved siden af giver dig klar besked om hvordan de næste sving ser ud. Det er sjovt og du skal ikke koncentrere dig om andre biler eller politiet – for på en klubrallyprøve og det er helt lovligt at køre stærkt.

Når du har gennemført mindst seks klubrallyløb i en gadebil og eller rallybil, kan du indløse DASU licens til rally, og så kan det gå stærkt!

Hvordan kommer jeg i gang – Klubrallykursus?

Inden du kan få lov til at køre klubrallyløb, skal du igennem et klubrallykursus, som består af teori og praksis.

Et klubrallykursus består af instruktion under kyndig vejledning og prøvekørsel af en klubrallyprøve i egen gadebil. Ved gennemførelse af dette kursus, udstedes du en R3 licens, og så er der rig lejlighed til at køre løb overalt i landet.

Klubrallykurser arrangeres løbende efter behov og typisk i starten af året, inden sæsonstart. Det er underordnet om du får et kursus hos Kjellerup Motorklub eller hos en anden klub. Kontakt bestyrelsen hvis du ønsker et klubrallykursus.

Scorekort

Når Klubben har afholdt er kursus løb, udstedes et scorekort til hver deltager. Scorekortet er personligt og det er indehaverens bevis på at instruktion og prøvekørsel er gennemført.

Når instruktion og prøvekørsel er gennemført og attesteret, giver scorekortet dig ret til at indløse en R4 eller R3 licens ved DASU. Licensen giver dig ret til at køre klubrallyløb.

Hvordan med Klubrally-træning?

Træning i klubrally og rally i det hele taget er en svær størrelse. Det faktum at rallysporten typisk foregår på lukkede veje og industriområder afholder os fra nemt at kunne afholde træningsarrangementer for klubbens medlemmer.

Typisk afholder KOM årligt 1-2 træningsdage, heraf TorsdagsRally. Det bedste tip er at få kørt en masse klub- og eller rallyløb, og på den måde få opbygget en masse erfaring.

Klubrallyløb

Kjellerup Motorklub holder årligt Klubrallyløb i og omkring Silkeborg, Bjerringbro, Viborg og Kjellerup.

Tilbagevendende løb på kalenderen er Egnscentret Løbet, Smederally og Jysk Fynsk Fejde. Udover dette er det populært at deltage i Speed Nord serien, samt JFM og DM løb.

Klubmesterskabet i KOM er typisk fordelt på flere af disse serier og løb. Du kan derfor godt opleve det samme løb er tællende til 1-3 mesterskaber.

Klar til at prøve kræfter med rallysporten? Kontakt bestyrelsen, og vi hjælper dig videre ind i denne fantastisk sport.

Prøv Klubrally

Det er helt gratis første gang!

Prøv TorsdagsRally →