Bilorienteringsløb

Folkevogn eller Ferrari. I orienteringsløb spiller bilen ikke nogen rolle, blot den opfylder færdselslovens krav. Her drejer det sig mere om at have omløb i hovedet – eller rettere sagt om at finde vej ved hjælp af et kort og en rutebeskrivelse, frem for at køre stærkt som i rally.

Bilorienteringsløb er en fantastisk form for motorsport, hvor sporten netop er i højsædet og knapt så meget motoren. En alm. bil og så er det eneste ekstraudstyr du ellers behøver: En kuglepen, en lineal og et stykke masonit til kortbord. Orienteringsløb er således noget af, hvis ikke den billigste form for motorløb, der findes.

I bilorientering har man en kører og observatør. Observatøren studerer rutebeskrivelsen og omsætter den til instrukser til køreren.
Det er så kørerens opgave hurtigt og sikkert at finde den rigtige vej til målet. Undervejs på ruten kontrolleres alle holdene af kontrolposter, der checker ankomsttidspunkt osv. Jeres makkerskab er således altafgørende for hvordan I klarer jer i konkurrence.

Sådan er bilorienteringsløb: Billig motorsport, hvor taktik og orienteringsevne spiller hovedrollerne.

Interesseret i at vide mere? Kontakt bestyrrelsen for mere information.

Bliv frivillig Official

Ansvar og oplevelser helt tæt på motorsporten

Bliv frivillig →