Ren karruseltur venter deltagerne i Gjern Bakker

Presseinformation om BirchGM Rally Silkeborg – 17. august 2016

Ren karruseltur venter deltagerne i Gjern Bakker

BirchGM Rally Silkeborg nærmer sig med hastige skridt. Hele planlægningen er på plads, og nu venter man bare på deltagerne i løbet, som finder sted lørdag den 27. august.

”Det er et kompakt minirally med en samlet længde på 52 konkurrencekilometer, som vi har planlagt,” fortæller løbskoordinator Hans-Jørn Søgaard Andersen. ”Nu er det så bare op til deltagerne om at melde sig til og stille op.”

De 52 konkurrencekilometer er fordelt på fem forskellige hastighedsprøver, der køres et sted mellem en og tre gange.

”Vi har tre gennemgående hastighedsprøver i Alling, Borup og Nebel, som hver skal køres to gange. Vi har den klassiske rundstrækning ved Søvej i Silkeborg, hvor deltagerne starter en enkelt gang, og så er der en længere gennemgående hastighedsprøve i Gjern Bakker, som skal køres hele tre gange,” siger Hans-Jørn Søgaard Andersen.

”Hastighedsprøven i Gjern Bakker bliver ren karruseltur for deltagerne, for det går op og ned, og så får deltagerne også mulighed for at køre igennem selve Gjern By.”

Det har været nødvendigt at indhente en masse tilladelser fra de borgere, som bor langs de forskellige hastighedsprøver.

”Heldigvis har vi mødt meget stor velvillighed fra lodsejerne og naboerne,” siger Hans-Jørn Søgaard Andersen.

Første vogn i BirchGM Rally Silkeborg starter lørdag klokken 11.45, og der er præmieoverrækkelse klokken 19.00 i Grauballe Forum, der fungerer som rallycentrum.